Over Ons

Eigenaar Richard Toorenent is zijn carriere begonnen in de sportbranche. Tijdens zijn jeugd was hij topsporter op het gebied van atletiek en schaatsen. En als volwassen tot op heden In de Danssport actief 

Na zijn opleiding op het CIOS in Haarlem heeft hij bij verschillende sportcentra gewerkt door heel Nederland. Hij richtte zich hierbij voornamelijk op de fitness en de personal training. Van het begin af aan heeft hij groepslessen gegeven en personal training op verschillende gebieden, van topsporters tot mensen die wat kilo's kwijt wilden. 

Binnen de sportbranche heeft Richard zich doorontwikkeld tot medische fitnesstrainer, waarbij hij mensen met een specifieke aandoening of blessure begeleidde.

Richard heeft altijd verschillende soorten groepslessen gegeven, uiteenlopend van Zumba en Spinning tot Pilates en Core Stability.


Nadat hij zich voor zijn gevoel zover mogelijk had doorontwikkeld binnen de sportbranche, is Richard Fysiotherapie gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie kwam hij erachter dat hier zijn ware roeping lag en heeft hij zich toegelegd op eerstelijnszorg en Health Promotion.

Na het behalen van zijn diploma aan de Hogeschool van Amsterdam heeft Richard bij verschillende fysiotherapiepraktijken gewerkt.


Op 1 januari 2014 heeft hij Fysiotherapie Praktijk Butterhuizen overgenomen, waarmee zijn droom om een eigen praktijk te hebben waar werd. Richard wil mensen de mogelijkheid bieden om groepslessen te volgen in Core Stability en Pilates of één op één te komen trainen, met hem als personal trainer. 

Health Promotion en leefstijl coach  is een van de specialismes van Richard 

daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in:


4xT-Therapeut

Diabetes

longrevalidatie, Astma, COPD, Long Covid  

oncologische Revalidatie 

Orthopedische Revalidatie 

Health Promotion

leefstijl coach


Hanneke Toorenent ondersteunt Richard Toorenent in de praktijk.

Zij verzorgt onder andere de administratie voor Fysiotherapie Butterhuizen.

Hanneke houdt zich bezig met het bijhouden van de website en de Facebookpagina, maar ook het plaatsen van advertenties en persberichten.

Indien u niet aanvullend verzekerd bent, kunt u uw behandelingen bij Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard ook eenvoudig via een Tikkie betalen.


Wij kunnen u ook een nota sturen als dat uw voorkeur heeft.

KVK Nummer: 59116102


BIG: 4991693004