Diensten

Indien u niet aanvullend verzekerd bent, kunt u uw behandelingen bij Fysiotherapie Butterhuizen in Heerhugowaard ook eenvoudig via een Tikkie betalen.


Wij kunnen u ook een nota sturen als dat uw voorkeur heeft.

Fysiotherapie Butterhuizen


Keizerfazant 80                                                                     

1704 WL Heerhugowaard                                                     

Telefoonnummer: 072 - 572 14 14  /  06 - 50 28 89 43

Email: info@fysiotherapiebutterhuizen.nl

Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat. Heeft u klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat dan wordt u geadviseerd, begeleid en behandeld. De behandeling bestaat uit oefentherapie, massage en fysische therapie. De klachten kunnen zijn opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde houding of beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door ouder worden. Met behulp van fysiotherapie kunnen functiestoornissen en de daaraan gekoppelde beperkingen verminderd of verholpen worden, zodat werk sport en hobby’s eventueel weer hervat kunnen worden.

De fysiotherapeut doet een intakegesprek en lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Medewerking van de patiënt is belangrijk voor het slagen van de behandeling. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Sinds 1 januari 2006 kunnen mensen rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben, ze hebben geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.


Welke klachten komen in aanmerking?

 

•pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten 

•zwelling van gewrichten 

•krachtsvermindering 

•bewegingsbeperking 

•stijfheid 

•problemen met bewegen 

•evenwichtsstoornissen 

•ademhalingsproblemen 

•vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering


4xT Methode

Fysiotherapie Butterhuizen werkt volgens de 4xT-Methode, een nieuwe behandelwijze die gebaseerd is op nieuwe anatomische inzichten en gesteund door nieuwe testmethoden. Het resultaat van deze aanpak is dat 80% van de patiënten binnen 1-3 behandelingen klachtenvrij zijn. De 4xT-methode is een test en behandel ‘algoritme’ en gaat volgens een vast test- en behandelpatroon, Test, Tape, Trigger, Train.


Allereerst wordt er tijdens de behandeling met een aantal sneltesten bekeken hoe het bewegen gaat, of de beweging beperkt is en hoeveel pijn het bewegen doet. Na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en in die richting getapet. Het triggeren bestaat uit fysiotherapeutische mobilisatietechnieken en manuele therapie waarmee de beweging het gewricht wordt ingestuurd en vrijgezet. Vervolgens wordt er getraind volgens specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten te behouden.


De 4xT-methode maakt gebruik van bestaande en nieuwe behandeltechnieken en helpt bij vrijwel alle gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Er is bij behandeling volgens de 4xT-Methode resultaat te garanderen. Iets dat uniek is in de fysiotherapie. Doordat elke tapetechniek en mobilisatietechniek vooraf bepaald wordt via eenvoudige testen, is elke techniek altijd effectief. De oefeningen slijpen direct de nieuwe bewegingen in het fasciale patroon, waardoor gezorgd wordt voor een blijvend resultaat.

Copyright © All Rights Reserved.

Fysiotape

Fysiotape is een bepaalde manier van tapen waarbij de spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.


Bij normaal tapen wordt uw bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij fysiotape is dat juist niet de bedoeling. De tapes hebben dezelfde elasticiteit en gewicht als uw huid. Ook heeft de fysiotape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heeft u door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kunt u met fysiotape gewoon bewegen doordat het elastisch is.

Personal Training


Personal training betekent dat u samen met een persoonlijke trainer toewerkt naar heldere en haalbare resultaten op korte en lange termijn.

Het is voor iedereen en voor alle doeleinden: afvallen, conditie verbeteren, revalideren, sportspecifiek trainen, etc.

Er wordt speciaal voor u een trainingschema opgesteld, op uw persoonlijke situatie en wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cardiotrainingen, hitt-trainingen, oefeningen met gewichten, zowel buiten als binnen. U kunt oefeningen meekrijgen om thuis te doen, en ook het dieet wordt onder de loep genomen, indien gewenst.

Health Check

Fysiotherapie Butterhuizen biedt u de keuze tussen twee Health Checks, namelijk de Basis Health Check en de Totale Health Check.

Tijdens de Basis Health Check wordt aan de hand van vragenlijsten en het meten van gewicht, bloeddruk en flexibiliteit, gekeken naar de gezondheid.

De Totale Health Check is uitgebreider, hier worden namelijk naast de vragenlijsten en het meten van gewicht, bloeddruk en flexibiliteit, ook conditie- en coordinatietesten gedaan, evenals een vet percentage meting en een krachtmeting.

Het doel van deze Health Checks is om u een beter inzicht te geven in uw gezondheid en welke verbeteringen er eventueel mogelijk zijn.

Groepslessen

Bij Fysiotherapie Butterhuizen kunt u ook groepslessen volgen. Er worden twee lessen aangeboden, Core Stability en Pilates.


Core Stability is een trainingsvorm die is ontstaan uit de rugrevalidatie en topsport. De training is voornamelijk gefocust op het spierkorset rondom het middel, de buik en de rug. In een half uur tijd wordt het hele korset met verschillende oefeningen aangepakt met als resultaat dat uw houding verbetert, rugklachten voorkomen worden en de spieren in de buik en de rug veel sterker worden. Door het trainen van de betreffende spiergroepen worden alledaagse activiteiten beter ondersteund.


Bij Pilates worden spierkracht en flexibiliteit verbeterd, vooral die van de rompspieren. De wervelkolom wordt soepeler en kan meer aan. Door de rustige bewegingen is de techniek van pilates uitstekend geschikt voor mensen met blessures, maar ook ter preventie daarvan. Ook voor vrouwen na de bevalling is pilates een goede manier om weer op krachten te komen, en daarna te blijven. De techniek bestaat met name uit grondoefeningen, waardoor gewrichten worden ontlast. Pilates is tevens een zeer goede ondersteuning voor elke andere vorm van sport.


De groepslessen worden in eerste instantie aangeboden op maandagavond en woensdagochtend. Er is per les plaats voor zes personen.


De groepslessen kunnen per les betaald worden, maar er zijn ook verschillende abonnementsvormen mogelijk. Meer informatie hierover is te vinden op het tabblad Tarieven.

Health Promotion

Vanaf April zal Fysiotherapie Butterhuizen cursussen Health Promotion gaan aanbieden aan bedrijven. Meer informatie over deze cursussen volgt....